Wekelijks wiskunde

Wiskunde is voor vele leerlingen een probleemvak. In deze rubriek nemen we wekelijks een aspect van de wiskunde onder de loep en wordt er in korte online bijlese sessies meer uitleg gegeven. Heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan zeker weten.

Wekelijks wiskunde aflevering 23: De cosinusregel
De cosinusregel kan je gebruiken in willekeurige driehoeken om zijdes of hoeken te berekenen. We leggen de formule kort uit en passen hem toe op een concreet voorbeeld.

 

Wekelijks wiskunde aflevering 22: Stelling van Pythagoras
De stelling van Pythagoras wordt vaak gebruikt om afstanden te bereken in ruimte figuren. We passen hem in deze aflevering ook eens op die manier toe

 

Wekelijks Wiskunde - aflevering 21: even en oneven functies
Even en oneven functies, makkelijk te testen wat het nu juist is. In deze aflevering leggen we uit hoe je dit kan testen en wat dit op de grafiek van de functie wilt zeggen.

 

Wekelijks wiskunde 20 - Inverse functies
In deze aflevering bekijken we hoe functies geïnverteerd worden, de werkwijze wordt toegepast op enkele concrete voorbeelden.

 

wekelijks wiskunde - de centrale limietstelling

De centrale limietstelling wordt vaak gebruikt in de statistiek om aan te tonen dat de onafhankelijke herhaling van eenzelfde experiment, ook al is die op zich niet normaal verdeeld, benaderd kan worden door een normale verdeling als deze vaak genoeg herhaald wordt. Ontdek in deze 19e aflevering hoe we dit op een experiment met het gooien van een dobbelsteen toepassen.

Pagina's